Rólam

Tóth Imre vagyok

1953-ban születtem Újszászon. Az általános iskolát itt végeztem el. A Jászberényi Mezőgazdasági Szakmunkás képzőben szereztem meg az első szakmámat 1971-ben. 1975- ben Kenderesre költöztem. Kisújszálláson a Móricz Zsigmond gimnáziumban érettségiztem 1979-ben. Az olajipari munkámat 1987.ben kezdtem, ahol olajipari szakmát szereztem. 1990-ben elvégeztem egy videó felvétel készítői tanfolyamot. A Fotózást 1970-ben kezdtem egy kis laborral, de csak családi fotókat készítettem, amit felváltott a videó felvételkészítés 1990-től.
2013-ban visszatértem a fotózás területére. Tovább szeretnék lépni a családi fotók korszakából. 2015-ben lettem a kisújszállási Kossuth fotóklub tagja. 2015 júliusban résztvettem a MAFOSZ által Vácon rendezett FNYE – en (Fotóművészeti Nyári Egyetem). 2016 évben tagja lettem a Jászkun fotóklubnak és pártolótagja a MAFOSZ nak. 
2016 május 13.-án volt az első önálló fotókiállításom a Hotel Kumánia szervezésében. 33 fotó volt kiállítva. Júliusban Sopronban megrendezett FNYE –en is részt vettem. 
2017- ben Kisújszálláson a Kossuth fotóklub által szervezett fényképezés öröme című fotópályázaton a Mirafalle vízesés fotóm II. díjat kapott. Nőnap alkalmából a Kossuth fotóklub rendezett kiállítást a NŐ 50- szer címmel ahol három fotóm lett kiállítva.   Örkényben az Alföldi Képzőművészeti Szabad Szalon Képzőművészeti és Fotó tagozatának XXXVII. kiállításán vettem rész öt fotóval.
A Hotel kumánia által szervezett fotós alkotótáborban immár harmadik alkalommal vettem részt.  
A Kossuth fotóklub által szervezett kisúj 300 fotópályázaton az „eső előtti hajrá” című fotóm 3. díjat kapott. A szolnoki Jászkun fotóklub által szervezett Jászkun fotószalon kiállításán két fotóm szerepelt „eső előtti hajrá, kápolna”. A prizma kör által szervezett AKT fotó pályázaton egy fotóm került falra „Júlia” címmel.
2018. szeptemberéig az alábbi helyeken voltak fotóim kiállítva:
 • Magyar Kultúra Napja (fényképezés öröme Kisújszállás) 5 fotóm lett kiállítva.
 • Magyar Kultúra Napja (Szolnok) 4 fotóm lett kiállítva
 • Örkény Szabad Szalon márc. 12. 5 fotóm lett kiállítva
 • 2018. 06. 30. Krumlov 3 fotóm lett kiállítva
 • Nagyváradon rendezett FNYE résztvevők fotóiból rendezett kiállításon 3 fotóm volt kiállítva.
 • Szeptember 01. Szolnokon a fotográfia napja alkalmából rendezett kiállításon 3 fotóm lett kiállítva.
 • Derekegyházán az I. Dél – Alföldi Fotóművészeti Alkotótáborban készült fotók közül 1 fotó lett kiállítva.
 • A MAFOSZ meghívásos fotópályázatán 10 ből 4 fotóm kerül falra december 08.-án Nagyváradon a vár kiállítótermében. A 4 fotóból egy III. helyezést ért el.
 • 2019. 01.10. Csikszeredai  “BEST 100” Fotópályázaton 3 fotóm került falra ebből II. helyezést étr el (Fátyoltánc) című fotóm.
  2020-tól a fotóimat nemzetközi fotópályázatokon is meg mérettem. 2021 végére 20 pályázaton vettem részt és 130 kép elfogadással zártam az évet. Díjak. FIAP arany, FIAP ezüst, Szalon ezüst, PSA bronz és hét elismerő szalag. Az év végére sikerül teljesítenem a feltételeket az AFIAP diplomához és az AMAFOSZ diplomához is.